Гарнір до риби і м'яса
                  2 великих кореня селери, 1-2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. борошна, 1 жовток, 1 ст. води, сік половини лимона, сіль. Селеру ретельно промити, очистити, нашаткувати, покласти в каструлю, залити водою і злегка поварити. Борошно обсмажити в олії (до світло-жовтого кольору), розбавити відваром, в якому варився селера, заправити жовтком і змішати з тушкованим селерою, додавши трохи солі і сік лимона. Готову страву можна прикрасити зеленню дрібно рубаною петрушки або селери. Гарныр до риби та м'яса готовий.

Селера по-італійськи
                  2 кореня селери, 1 ст. л. рослинної олії, 50 г копченого сала, 1 морква, 1 головка ріпчастої цибулі, 1 кольрабі, 1 ст. л. борошна, 2 помідори, сіль, зелень петрушки або селери.
                  Селеру промити, очистити, нарізати соломкою і протушити в маслі з додаванням невеликої кількості води. Копчене сало нарізати кубиками, кольрабі і моркву - соломкою, цибулю дрібно нашаткувати. Два останніх овоча обсмажити з салом, додати кольрабі і борошно, а також відвар, в якому тушилася селера, і нарізані частинками помідори. Все довести до готовності, після чого змішати з тушкованою селерою, посолити, приправити зеленню.
                  
                  Селера по-іспанськи
                  2 кореня селери, 1,5 ст. міцного м'ясного бульйону, 1 головка ріпчастої цибулі, 2 помідори, 1 ст. л. борошна, 1/4 ст. мадери або червоного вина.
                  Селеру промити, очистити, нарізати соломкою і тушити в міцному м'ясному бульйоні, додавши нашатковану цибулю, очищені і нарізані часточками помідори, підсмажене до золотистого кольору борошно. У самому кінці - налити вино.
© На каблучках
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
| Зелений чай і його чарівні властивості.В рoздiлi - Напої
                            Давайте розберемося як заварювати зелений чай правильно: кілька простих секретів. Розібравшись, як заварювати зелений...
                           | Салат з чорносливом і куркоюВ рoздiлi - Салати i закуски
                            Салат з чорносливом і куркою люблять багато, але існують різні способи його приготування, з різними компонентами....
                           | 
| Чим урізноманітнити смак чорного чаюВ рoздiлi - Напої
                            Чорний чай - це класика як в Англії, так і в Україні. Його люблять багато. Чашечка запашного тонізуючого чаю здатна...
                           | Як отримати хрустку скоринку на курціВ рoздiлi - Другi страви
                            У кулінарії існує безліч рецептів приготування курки, в яких йдеться про те, як отримати хрустку скоринку на курці....
                           | 
 Журнал На каблучках
Журнал На каблучках






