Рекомендуємо прочитати

Роли овочеві по-домашньому

article1847.jpg

Дуже проста, смачна і швидка їжа)))

Інгредієнти:
круглий великий рис,
норі (листи з морської капусти),
свіжий огірочок,
солодкий перчик,
плавлений сирок,
рисовий оцет,
соєвий соус.


Спосіб приготування:
Рис відварити у воді без солі, щоб був не розсипчастим, а липким. Добре підходять сорти рису "краснодарський" і "баракат". Приблизно на 1 частину рису я беру 3 частини води, дати закипіти, зменшити вогонь до мінімуму, під кришкою готувати, поки вода не випарується, вимкнути вогонь і залишити під кришкою ще хвилин на 10. Остудити.
Огірок, перець і сир нарізати довгими брусочками приблизно 0,5 см в перетині. Сир можна брати будь-який, зручно готувати з "Хохланд" в довгих пачках.
Кладемо на обробну дошку коврик для ролів (серветка з бамбукових паличок), на неї - лист норі, рівним шаром розкладаємо злегка теплий рис, залишивши чистої 1 \ 4 частину в кінці. Злегка збризкуємо оцтом (не обов'язково). На середину рисового поля укладаємо бруски овочів і сиру. Акуратно притискаючи, згортаємо роли. Якщо кінець норі сухуватий і не хоче прилипати, можна змочити його злегка водою (з теплим рисом склеюється добре).
Різати роли потрібно дуже гострим ножем, вмочують його в воду. Спочатку на навпіл ковбаску, потім кожну половину ще раз на навпіл і ще раз. З одного листа виходить 8 ролів. Подаємо з соєвим соусом і васабі (продається готовий).
З начинкою (крім рису) можна експериментувати до безкінечності.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Один з основних принципів китайської кухні — блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не...
Цього разу ми вирішили приготувати японське блюдо. Як ви вже зрозуміли, що ми будемо готувати роли в домашніх умовах. Я...
Популярна думка про те, що вітаміни і білки, які містяться в м'ясі не мають альтернативи, фахівці зі здорового...
Scroll To Top