Рекомендуємо прочитати

Секрети вдалого бісквіта

article2574.jpg

Бісквіт - база для цілого ряду десертів, використовуючи його в якості основи, можна приготувати з різними добавками безліч варіантів тортів і тістечок. Тим не менш, багато молодих господинь намагаються уникати приготування бісквіта, причиною тому - складність його приготування. Часто бісквіт опадає і абсолютно не виходить таким як потрібно. Ми розповімо про секрети приготування пишного повітряного бісквіта, з якими зможе блиснути своїми кулінарними талантами кожна молода господиня.

Перша умова вдалого бісквіта - правильні пропорції інгредієнтів. Щоб приготувати бісквіт середнього розміру візьміть 5 яєць, 200 г цукру, ¾ склянки борошна, просіяного два (!) Рази, ¼ склянки крохмалю картопляного (просіяного), щіпку солі. При бажанні можна додати кардамон, куркуму або ванілін та інші приправи.

Друге правило - однакова температура всіх інгредієнтів, чим нижче, тим краще, також холодною повинна бути і форма, в яку Ви будете викладати бісквіт.

Третє - обов'язково розділіть яйця на жовтки і білки і збивайте їх окремо. Жовтки збивають з цукром, білки з сіллю.

Четверте - додавайте всі інші інгредієнти в жовткова масу, обережно вимішуючи тісто в одну сторону - проти чи за годинниковою стрілкою, щоб тісто не втрачало легкості. Білкова суміш додається останньої - поступово, по 3-4 ложки.

П'яте - розігрійте духовку заздалегідь, замішане тісто не повинно «чекати» ні хвилини, інакше ймовірність його пишності знижується в рази.

Шосте - форму для тіста найкраще змастити вершковим маслом, потім вистелити пергаментом, який також потрібно змастити маслом. Не присипати пергамент борошном, горіхами, манною крупою або чим-небудь ще.

Сьоме - час випікання залежить від форми, для рулетів на деку це близько 10 хвилин, в глибокій формі - до 40 хвилин. Дверцята духовки в першу половину часу випікання ні в якому разі не слід відкривати - бісквіт може перетворитися в коржик.

Восьме - перевіряйте готовність бісквіта дерев'яною паличкою: якщо вона виходить сухою, бісквіт готовий. Діставайте бісквіт з форми гарячим: поставте форму, діставши її з духовки, на холодний мокрий рушник, потім через 3-4 хвилини можна діставати бісквіт.

Поспішати в приготуванні виробів на основі бісквіта не слід - в ідеалі він повинен полежати не менше 8 годин, тільки потім його можна просочувати, змащувати кремом або з'єднувати з іншими начинками. Виняток - бісквітні рулети, в цьому випадку начинка намазується на гаряче тісто і воно відразу згортається в рулет без здавлювання тіста, щоб не втратило своєї легкості.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Маленькі плямисті яйця перепелів нагадують радше не класичні яйця, а невеликі овальні камінці, хоча насправді це...
Яйця на сніданок, які є частиною популярної дієти Аткінса, небезпечні для здоров'я серця. До такого висновку прийшли...
Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу і...
Ароматні, пишні і смачні булочки, пиріжки з різними начинками, торти, кекси, рулети та пироги, всі ці ласощі не зможуть...
Scroll To Top