Рекомендуємо прочитати

Торт з полуницею: дивовижний десерт

article2944.jpg

Легкий і ніжний сирний торт з полуницею - чудове солодка страва на стіл, коли ти чекаєш гостей або ж для сімейного чаювання у вузькому колі.
Крім полуниці можна використовувати й інші ягоди - смак від цього не зіпсується, але торт з полуницею, все ж класика жанру в сезон цієї ароматної стиглої червоної ягідки.

Торт з полуницею - інгредієнти:
Для бісквіта:
• 2 яйця,
• 80 г борошна,
• 3 ст. ложки цукру,
• 10 г розпушувача,
• щіпка солі,
• 1 ст. ложка рослинної олії,

Для сирного крему:
• 300 г жирного сиру (або сиркової маси),
• 300 г сметани,
• 80 г вершкового масла,
• 150 г цукру,
• 150 г полуниці,
• 15 г желатину,

Для полуничного желе:
• 300 г полуниці ,
• 10 г желе швидкого приготування,
• 200 мл води.

Торт з полуницею - приготування:
Для початку приготуй бісквіт.
Збий яйця з цукром в пишну піну за допомогою вінчека або блендером. Додай просіяне борошно з розпушувачем і сіллю і акуратно перемішати.
Тісто помісти в змащену олією форму і випікай 8-10 хвилин при температурі 180° C. Перевірити готовність бісквіта можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, бісквіт готовий.

Поки випікається бісквіт, приготуй крем для торта з полуницею.
Желатин замочити в теплій воді. Полуницю помий, просуши і відокрем від плодоніжок. Полуницю і цукор збий блендером. Відклади пару столових ложок, решта пюре підігрій, додай набряклий желатин і провари до його розчинення. Охолоди до теплого стану.

Сир протри через сито і збий з м'яким маслом і сметаною. Потім додай полуницю з желатином і продовжуй збивати. При бажанні можна порізати трохи полуниці і додати в крем.

Остиглий бісквіт у формі змасти полуничним пюре. Зверху виклади сирний крем і постав торт з полуницею в холодильник на 30-40 хвилин, щоб він трохи охолов.

Поки торт застигає, приготуй полуничне желе.
Пакетик желе розчини в теплій воді, розмішай і трохи нагрій (але не кип'ятити) до повного розчинення желе.

Полуницю поріж пластинками.
Полуницю довільно виклади по колу на сирний крем, зверху налий частину желе. Відправ в холодильник на 15 хвилин, щоб желе застигло.
Потім налий ще желе і постав торт з полуницею в холодильник до повного застигання на 2-3 години (можна на ніч).

Дістань торт з полуницею з холодильника, акуратно, допомагаючи ножем, відокрем бортик форми від торта і зніми його.

Приємного апетиту!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Сьогодні майже для кожної людини сир є невід'ємною частиною раціону. Сир – прекрасною закускою на кожен день. Але...
Італійський фарширований перець сиром, травами і горіхами. Ця страва перевершила всі очікування. Прекрасне поєднання...
Кілька сотень років тому Італія подарувала всьому світу приголомшливе смачне, ніжне і апетитне блюдо - піцу. Основною...
Для початку кип'ятимо воду і розводимо швидкорозчинний желатин (постійно помішуючи, щоб не було грудочок, окріп...
Scroll To Top