Рекомендуємо прочитати

Як приготувати злаки з максимальною користю для здоров'я

article2731.jpg

З самого дитинства людина їсть різні каші із зерен і круп, тому що в них міститься багато вітамінів, мікроелементів і клітковини. Найбільша цінність злаків в тому, що вони складаються з зародка і оболонки, яка містить вітаміни груп В, А, Е, РР, фолієву кислоту, мідь, цинк, кальцій, фосфор, калій, натрій і магній. Вживання в їжу злаків покращує роботу кишечника, благотворно впливає на шкіру, нервову і серцево-судинну системи.

Пшениця
Пшенична каша - ідеальний сніданок. Можна залити 1 чашку зерен пшениці 3 чашками води і залишити на ніч. Вранці довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності. Солити таку кашу потрібно в кінці варіння. Якщо після приготування каші залишається відвар, то не варто його виливати, його можна використовувати у приготуванні соусів.

Овес, вівсяна крупа, геркулес
Овес - найбагатший злак. Він містить легкозасвоювані білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи В і мінеральні речовини, які знаходяться в оптимальному процентному співвідношенні.

Вівсяну крупу роблять з вівсяного насіння. Воду потрібно посолити на початку варіння. Кашу доводять до кипіння, а потім залишають томитися на повільному вогні. Можна додати ще води.

Дуже корисні мюслі: 1 столову ложку геркулесу замочують в 3 столових ложках води на ніч, вранці додають натерте яблуко, 1 столову ложку меду і горіхи. Можна приправити отриману суміш вершками, фруктами, ягодами.

Гречка
Гречана крупа містить магній, каротин, вітаміни групи В. З гречки можна приготувати не тільки кашу, а й оладки, котлети, борошно.

Ячмінь
На Русі ячмінні відвари давали людям після важкої хвороби, що допомагало їм швидше відновити організм. Ячмінний білок навіть цінніше, ніж пшеничний. Крім вітамінів групи В, в ньому містяться вітаміни А, Е, D. Ячмінь багатий і мікроелементами: йод, фосфор, кальцій, магній, кремній, селен, сірка та інші. Ячмінь легко засвоюється, тому його часто рекомендують вагітним, дітям і літнім людям. Перед початком варіння ячмінь можна підсмажити.

Кукурудза
Кукурудза багата білками, жирами, вуглеводами і вітамінами С, В, РР, а також фосфором і калієм. Пюре з кукурудзяної каші одним з перших входить в раціон прикорму немовлят. Борошно з кукурудзи використовують для приготування соусів, супів і кондитерських виробів.

Рис
Рис часто рекомендують людям, які хворіють на виразку або гастрит. Справа в тому, що рис створює захисну плівку в шлунку. У рисі містяться вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор, залізо, цинк і йод.

Перлова крупа
Вона містить білки, жири, вуглеводи, клітковину, вітаміни групи В, А, Е, РР. Перловку рекомендують замочувати на ніч перед приготуванням страв. Замочити перлову крупу можна не лише у воді, але і в молоці, що додасть їй ніжний, м'який смак.

© На каблучках

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Це не модно, щоб схуднути і зруйнувати ваше потворне тіло не достатньо обмежувальних дієт. Багато жінок замість...
Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний...
Для того, щоб розібратися що дає нам журавлина - шкоду або користь, потрібно для початку розглянути її склад. Журавлина...
Після 20-ти років потрібно пити багато рідини, збагачувати раціон свіжими фруктами і овочами, віддавати перевагу...
Scroll To Top