Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний при ослабленому дієтами організмі. Чорна смородина - джерело вітамінів С, К, Е, В, В2, РР і каротину. Ці маленькі ягоди містять до 85% води, 0,9% - золи, 1% - білків, 8% - вуглеводів, 3% - клітковини.
Крім того, в їх складі - органічні кислоти, пектинові і дубильні речовини. Смородина може похвалитися такими мікроелементами, як калій, натрій, кальцій, магній, фосфор і залізо.
Червона смородина перевершує чорну за кількістю вітаміну А і Р, проте поступається за вмістом аскорбінки. Сік ніжних червоних ягід незамінний в дієтичному і дитячому харчуванні.
Червона смородина покращує роботу кишечника і шлунку, а збільшуючи потовиділення, стимулює виведеленіе з організму надлишків солей та шкідлиого холестерину.
Для приготування смузі (3 порції):
2,5 склянки кефіру,
50 г маложирних вершків,
200 г чорної смородини.
Рецепт приготування.
Ягоди чорної смородини потрібно добре вимити, потім обдати окропом, після чого протерти через сито.
Отриману масу збити міксером, поступово додаючи вершки, а потім і кефір. Потрібно збивати до стану пишної піни.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Тірамісу з ківіВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Як відомо, торт тірамісу з ківі - це один з найвідоміших італійських десертів. Рецептів його приготування існує безліч....
|
Так повелося, що гарбуз має неоднозначну репутацію в свідомості людей. Взяти, наприклад, давню сільську традицію...
|
Фруктово-водна дієтаВ рoздiлi - Дiєти
Дієта на фруктах і воді - різновид сирої дієти. Залежно від результату, який ви хочете досягти, дотримуватися цієї дієти...
|
Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу і...
|