Готуємо шніцель зі свинини. Шніцель по суті своїй - тонка м'ясна відбивна, яку обваляли в паніровці і обсмажити у великій кількості олії або жиру. Найчастіше для цієї страви беруть свинину, але існують рецепти, де описуються варіанти з яловичого, індичого, курячого і баранячого м'яса. Вибір не принциповий. У перекладі з німецької мови слово «шніцель» означає «вирізка». І дійсно, щоб приготувати смачний шніцель краще взяти ніжне філе, без жив і жирових прошарків. А от згідно оригінальною рецептурою, смажити його краще на розтопленому салі. До слова, смачний шніцель великий за виглядом і легкий по вазі, з хрусткою скоринкою і соковитий всередині.
Інгредієнти:
• Свиняча вирізка 400 г
• Яйця курячі 1 шт.
• Панірувальні сухарі 5 ст. л.
• Борошно пшеничне 5 ст. л.
• Перець чорний мелений 4 щіпки
• Сіль 0.25 ч. л.
• Олія соняшникова рафінована 100 мл
Спосіб приготування
• Крок 1. Щоб приготувати шніцель візьміть: свинячу вирізку, панірувальні сухарі, борошно, яйце, сіль, перець, рослинна олія (можна замінити на смалець, свинячий жир).
• Крок 2. Вирізку розрізати на кілька частин, поперек волокон. Кожен шматок надрізати ножем, але не до кінця і розгорнути.
• Крок 3. М'ясо посолити і поперчити за смаком. Накрити щільним поліетиленом, щоб не летіли бризки.
• Крок 4. Кожен шматок відбити молоточком для м'яса.
• Крок 5. Поліетилен зняти. М'ясо має бути товщиною не більше 5 мм.
• Крок 6. Панірувальні сухарі і борошно насипати в різні тарілки. Яйце злегка збити виделкою.
• Крок 7. Шматок м'яса обваляти в борошні.
• Крок 8. Потім занурити в тарілку з яйцем.
• Крок 9. Потім акуратно обваляти м'ясо в панірувальних сухарях.
• Крок 10. М'ясо обсмажити в добре розігрітій олії з двох боків до золотистого кольору, приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Масло має покривати шматок м'яса. Смажити на середньому вогні.
• Крок 11. Шніцель трохи остудити і відразу подавати.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Стейк по-французькиВ рoздiлi - Другi страви
Ми приготуємо найсмачніший стейк по-французьки....
|
ЗМІ виставляли червоне м'ясо в негативному світлі протягом декількох років, але в цій м'ясоїдній насолоді криється...
|
Іноді ніби і рецепт простий, і інгредієнти все є, і начебто робиш, як написано, а не виходить так "чудово" або навіть...
|
Сире м'ясо: користь і шкодаВ рoздiлi - Здорове харчування
Страви, які готують із сирого м'яса, можна знайти практично у всіх кухнях. Гурмани стверджують, що якісне м'ясо з ніжних...
|