Рецепт квашеної капусти.
інгредієнти:
- капуста
- морква
- сіль
- горілка
- насіння кропу
Як приготувати квашену капусту:
Порада: не беріть качани капусти, які важать менше 3,5-4 кг. Саме така капуста виходить соковитою і солодкої. Моркви кладіть у співвідношенні - 3 частини капусти - 1 частина моркви.
1. Капусту шаткуємо, моркву трем на крупній тертці.
2. Нашатковану капусту злегка перетираємо із сіллю, потім додаємо моркву і добре перемішуємо. Обов'язково кладемо насіння кропу.
3. І найголовніше - в кінці додаємо горілку - приблизно 50 г на кожні 3-4 кг капусти. Така капуста виходить хрусткою і дуже добре зберігається ...
4. Укладаємо в відро і ставимо під гніт. Протягом 3-4-х днів капусту потрібно періодично протикати, щоб виходили зайві гази, які виникають під час закваски (робити це можна за допомогою дерев'яної палички).
5. Коли капуста перестане пінитися, викладаємо її в 3-х літрові банки і зберігаємо в холодному місці. При подачі можна додати ріпчасту цибулю, брусницю, журавлину, яблуко - на ваш смак. Полити олією.
Квашена капуста готова.
Смачного!
© На каблучках
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Кращі рецепти детоксикації!...
|
Заправка для борщу на зимуВ рoздiлi - Консервування
Заправка для борщу, заготовлена на зиму - хороша підмога для будь-якої господині, особливо в будні дні. Крім того, всі...
|
Мінус 15 кг за 3 тижніВ рoздiлi - Дiєти
Таку можливість дає тритижнева дієта, вона особливо згодиться перед відпусткою, коли часу щоб схуднути залишається...
|
Суп харчо зі свининиВ рoздiлi - Першi страви
Взагалі цей суп з національної грузинської кухні, але від цього він не стає поганим. Харчо зі свинини з рисом - досить...
|