Рецепт приготування смачного лимонного хліба.
Інгредієнти:
Для тіста:
• тепла вода - 6 ст. л
• цукор – 1 ч. л
• розчинні дріжджі - 1/2 ч. л
• борошно - 1/4 склянки
Для начинки
• розм'якшений вершковий сир - 1/3 чашки
• цукор - 2 ст. л
• сметана - 2 ст. л
• свіжий лимонний сік - 1 ст. л
• борошно - 2 ст. л
• лимонний крем - 1/4 склянки
• сметана або йогурт - 6 ст. л
• розм'якшене вершкове масло - 1/4 стакана
• яйця - 2 шт
• цукор - 1/4 стакана
• сіль - 1 ч. л
• ванільний екстракт - 1 ч. л
• борошно - 1/2 чашки
• цукрові перлини для посипання - За смаком
Спосіб приготування:
1. У невеликій мисці змішати всі інгредієнти для дріжджів. Накрити і дати постояти від 10 до 15 хвилин. Змішати дріжджову суміш, сметану, вершкове масло, 1 яйце, цукор, сіль і ванільний екстракт в мисці міксером. Додати борошно і перемішати гаком для тіста, приблизно від 5 до 6 хвилин. Помістити тісто в злегка змащену маслом миску, накрити поліетиленовою плівкою і дати піднятися протягом 60-90 хвилин, поки воно не збільшиться в об'ємі вдвічі.
2. Поки тісто піднімається, зробимо начинку, змішавши всі інгредієнти (за винятком лимонного крему) в невеликій мисці.
3. Розкачати тісто в прямокутник розміром 25х37 на посипану борошном поверхні.
4. Помістити прямокутник на великий аркуш пергаментного паперу. Подумки розділити прямокутник на 3 рівні довгі смуги і змастити центральну смугу вершковою масою. Зверху змастити лимонним кремом.
5. Ножем вирізувати поперек смуги товщиною 1 см, не торкаючись начинки. Переконайтеся, що у вас рівна кількість смуг по правій і лівій стороні.
6. Загорнути смуги у вигляді «косички». Викласти хліб на пергаменті на деко. Накрити вільно поліетиленовою плівкою і дати піднятися від 45 до 50 хвилин.
7. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити хліб збитим яйцем, посипати цукровими перлинами. Випікати протягом 25-30 хвилин, поки хліб не стане золотистим.
8. Потім вийняти з духовки і остудити протягом 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Нарізати скибочками і подавати.
Кількість порцій: 6
Рекомендуємо переглянути відео: Поради дієтолога - Борошно для випікання хліба