Рекомендуємо прочитати

Пташине молоко

article2496.jpg

Колись пташине молоко було справжньою розкішшю, а сьогодні ці ласощі може дозволити собі кожен. Цей унікальний десерт був придуманий в Польщі. Власник кондитерської фабрики Ян Ведель, повернувшись з поїздки по Франції, задався питанням: «Що може хотіти людина, у якої є все? Пташине молоко! »До слова, пташине молоко тоді зовсім не було десертом. Так називали щось дуже рідкісне і унікальне.

Перші цукерки з пташиним молоком, що випускаються польським кондитером, мали незвичний для нас смак. А в 1936 році у Польщі почали випускати цукерки маршмеллоу з шоколадною глазур'ю, що нагадують зефір.

У Росію пташине молоко завезли за підтримки уряду. Цукерки «пташине молоко» тоді продавалися в Чехословаччині, куди наприкінці 60-х років приїхав наш міністр харчової промисловості. Саме він і оцінив вишуканий смак цього десерту і прихопив трохи цукерок з собою. У Росії міністр пригостив десертом кондитерів фабрики «Рот Фронт» і велів створити щось подібне. З цим завданням вони впоралися на «відмінно», і з тих пір почалося масове виробництво пташиного молока в СРСР.

В основі пташиного молока лежить один цікавий компонент - агар (Е406). Агар використовують при приготуванні зефіру, пташиного молока, суфле, мармеладу. За властивостями він нагадує желатин, однак коштує дорожче желатину. Агар використовую для отримання більш ніжної текстури суфле і повітряних прошарків. Е406 є натуральною добавкою, адже її виготовляють з морських водоростей.

З часом кондитери навчилися робити не тільки цукерки з пташиним молоком, а й торт. До речі, придумали такий торт в Росії, в ресторані «Прага» в 1978 році кондитери Маргарита Голова і Микола Панфілов під керівництвом Володимира Гуральник. Суфле, яке використовувалося для виробництва цукерок, для торта не підходило: на більш великих пластах воно було більше схоже на пастилу. Наші кондитери переробили початковий рецепт, і в результаті вийшов дуже смачний торт, який користується великою популярністю і сьогодні.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Іспанські експерти з університету Барселони дізналися, що кава з цукром це один з найбільш дієвих способів швидко...
Бісквіт - база для цілого ряду десертів, використовуючи його в якості основи, можна приготувати з різними добавками...
Коржі для торта в кількості дев'ять - десять штук можна приготувати усього за пів години. Потім збити або зварити крем,...
Для того, щоб приготувати справжній чізкейк, не обов'язково витрачатися на дорогу "Філадельфію". Її можна зробити...
Scroll To Top