Колись пташине молоко було справжньою розкішшю, а сьогодні ці ласощі може дозволити собі кожен. Цей унікальний десерт був придуманий в Польщі. Власник кондитерської фабрики Ян Ведель, повернувшись з поїздки по Франції, задався питанням: «Що може хотіти людина, у якої є все? Пташине молоко! »До слова, пташине молоко тоді зовсім не було десертом. Так називали щось дуже рідкісне і унікальне.
Перші цукерки з пташиним молоком, що випускаються польським кондитером, мали незвичний для нас смак. А в 1936 році у Польщі почали випускати цукерки маршмеллоу з шоколадною глазур'ю, що нагадують зефір.
У Росію пташине молоко завезли за підтримки уряду. Цукерки «пташине молоко» тоді продавалися в Чехословаччині, куди наприкінці 60-х років приїхав наш міністр харчової промисловості. Саме він і оцінив вишуканий смак цього десерту і прихопив трохи цукерок з собою. У Росії міністр пригостив десертом кондитерів фабрики «Рот Фронт» і велів створити щось подібне. З цим завданням вони впоралися на «відмінно», і з тих пір почалося масове виробництво пташиного молока в СРСР.
В основі пташиного молока лежить один цікавий компонент - агар (Е406). Агар використовують при приготуванні зефіру, пташиного молока, суфле, мармеладу. За властивостями він нагадує желатин, однак коштує дорожче желатину. Агар використовую для отримання більш ніжної текстури суфле і повітряних прошарків. Е406 є натуральною добавкою, адже її виготовляють з морських водоростей.
З часом кондитери навчилися робити не тільки цукерки з пташиним молоком, а й торт. До речі, придумали такий торт в Росії, в ресторані «Прага» в 1978 році кондитери Маргарита Голова і Микола Панфілов під керівництвом Володимира Гуральник. Суфле, яке використовувалося для виробництва цукерок, для торта не підходило: на більш великих пластах воно було більше схоже на пастилу. Наші кондитери переробили початковий рецепт, і в результаті вийшов дуже смачний торт, який користується великою популярністю і сьогодні.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Іспанські експерти з університету Барселони дізналися, що кава з цукром це один з найбільш дієвих способів швидко...
|
Секрети вдалого бісквітаВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Бісквіт - база для цілого ряду десертів, використовуючи його в якості основи, можна приготувати з різними добавками...
|
Коржі для торта в кількості дев'ять - десять штук можна приготувати усього за пів години. Потім збити або зварити крем,...
|
Секрети ідеального чизкейкаВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Для того, щоб приготувати справжній чізкейк, не обов'язково витрачатися на дорогу "Філадельфію". Її можна зробити...
|