Рекомендуємо прочитати

Секрети ідеального чизкейка

article2451.jpg

Спекти правильний і смачний чізкейк зовсім не складно, якщо дотримуватися деяких рекомендації. Ось мій досвід - стане в нагоді тим, хто тільки починає освоювати випічку чізкейків.

1. Для того, щоб приготувати справжній чізкейк, не обов'язково витрачатися на дорогу "Філадельфію". Її можна зробити самій. Купуйте натуральну сметану (дивіться, щоб був ГОСТ) жирністю 20-25%. Відкиньте її в мокру бавовняну тканину, або 4-8 шарів марлі, і підвісьте на ніч, щоб стекла сироватка. З кілограма вийде півкіло свіжого кремчіза. Вранці посоліть його половиною чайної ложки солі і відправте в холодильник до вечора дозрівати.

2. В ідеальному чізкейку повинна бути ідеальна основа. Якщо ви купите печиво Ювілейне і зробите основу з нього - то вийде те, що вийде. А якщо попередньо ви напекли пісочного печива з цільнозернового пшеничного борошна та гарного вершкового масла (може бути навіть дуже давно, але заморозили його для відповідного випадку), то так - основа буде ідеальна. Ми перемелемо печиво у блендері, може бути додамо трохи цукру, і розподілимо крихти по дну і стінках рознімної форми, яку спочатку краще вистелити пергаментом. Утрамбуєм гарненько і відправимо на півгодини в морозилку.

3. До вечора наш кремчіз дозрів і добре загус в холодильнику. Додамо в нього цукрову пудру 150 - 200 грам, 2 великих або 3 маленьких яйця і зіб'ємо дуже швидко, просто щоб все дуже добре змішалося. Ароматизувати сирну масу будемо тільки натуральними продуктами: я вискребают насіння з стручка ванілі, або натираю цедру лимона. Крайній варіант - ванільний цукор, але тільки якщо він з натурального ваніллю. Ванілін - це не те! Краще вже без усього!

4. Форму з основою потрібно обернути в кілька шарів фольги. Це потрібно для того, щоб вода не потрапила в наш торт, хоча це актуально тільки в разі, якщо форма роз'ємна. Адже випікати чізкейк ми будемо на водяній бані. У ємність побільше, наприклад сковороду або деко, наллємо трохи гарячої води, 1-2 сантиметри, і туди поставимо нашу форму з основою і вилитою на неї сирною масою. Можна пекти!

5. Духовка розігріта до 180 градусів, і в неї відправляється наш торт. Якщо є режим конвекції, то це просто супер - у чизкейка буде золотиста поверхня. Випікаємо близько 45-50 хвилин для середнього розміру торта.

У центрі торта сирна маса по консистенції схожа на желе - труситься. І вам, можливо здасться, що чізкейк ще сирий, недопікся. Це не так! У холодильнику сирна маса стабілізується, загусне і стане ідеальної консистенції. Якщо ви перепечете торт, то вийде сирна запіканка з зернистою сирною масою.

Вимикаємо духовку і залишаємо чізкейк остигати прямо там. Через пару годин дістанемо і поставимо його в холодильник.

6. Останнє і, як я вважаю, найголовніше - ідеальний чізкейк, як і будь-який сир, повинен визріти! Мінімум 10-12 годин, а краще добу. Тоді він набуває свій неповторний смак і аромат! Так, довго, але воно того варто.

Спробуйте!

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

Коржі для торта в кількості дев'ять - десять штук можна приготувати усього за пів години. Потім збити або зварити крем,...
Цей ніжний і смачний пиріг з абрикосами, припаде до смаку вашим гостям під час чаювання!...
Колись пташине молоко було справжньою розкішшю, а сьогодні ці ласощі може дозволити собі кожен. Цей унікальний десерт...
Бісквіт - база для цілого ряду десертів, використовуючи його в якості основи, можна приготувати з різними добавками...
Scroll To Top