Ми вже розповідали в одній з наших статей про те, яка користь манної каші. Але ж манна крупа дає нам можливість готувати дуже багато страв. Вона входить до складу кремів, тортів, млинців, сирників. Але особливо смачною виходить запіканка з манки.
Манна каша володіє ніжною консистенцією та приємним смаком. Так чому б не зробити смачну м'яку запіканку з манки? Тим більше, що на приготування такої смачної і ніжної страви у вас не піде дуже багато часу. А ось результат обов'язково вас порадує.
Запіканка з манки з фруктами
Побалуйте себе і ваших близьких ніжною запіканкою з фруктами, яка стане відмінним десертом для всієї вашої сім'ї. Для приготування цього простого блюда вам знадобляться такі продукти:
0,5 ст. манної крупи
100 г свіжих груш
100 г свіжих персиків
2 яйця
0,5 ст. молока
0,5 ст. води
вершкове масло
панірувальні сухарі
сметана
На молоці, змішаному з водою, зваріть до готовності манну кашу. Потім очистіть фрукти від кісточок і шкірки. Наріжте їх кубиками. Охолодіть манну кашу і змішайте її з одним яйцем. Форму для випічки змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями. На форму викладіть один шар з манки, покладіть фрукти. Зверху викладіть ще один шар манки. Змастіть верхній шар манки змішаним зі сметаною яйцем. Запікайте ваш десерт в розігрітій духовці до утворення золотистої скоринки красивою. Готова запіканка з манки добре поєднується з будь-яким ягідним соусом.
Сирна запіканка з манкою
Страви з сиром завжди виходять ніжними і дуже смачними. Тим більше, запіканка з сиру з манкою буде мати дуже ніжною консистенцією, м'яким і приємним смаком. Для приготування запіканки вам знадобляться такі інгредієнти:
2 пачки сиру
3 ст. л. манної крупи
4 яйця
50 г родзинок
1 ст. л. борошна
0,5 ст. цукру
0,5 пакетика ваніліну
0,5 ч. л. соди
0,5 ч. л. солі
вершкове масло
Попередньо замочіть на 3-4 години родзинки, щоб він наситився водою і став м'яким. Потім злийте воду і просушіть його. Манну крупу залийте теплою кип'яченою водою в невеликій мисці. Рівень води повинен бути на 1 см вище крупи. Залиште манку на 1-2 години.
Сир для запіканки повинен мати дрібну консистенцію, тому його слід перекрутити в м'ясорубці або протерти через сито. Змішайте сир з яєчними жовтками. Додайте сіль, добре перемішайте суміш. Тепер додайте манку, цукор, гашене оцтом соду, ванілін і змішаний з борошном родзинки. Збийте суміш міксером. По одному додайте яєчні білки і добре перемішайте масу ложкою.
Розігрійте духовку до 180-200 ° С. Змастіть форму для випічки маслом, посипте панірувальними сухарями або манною крупою. Викладіть сирну масу у форму і поставте запікатися в духовку на 40 хвилин. Ваша запіканка з манки готова!
Морквяна запіканка з манкою
Багато з дитинства пам'ятають, якою смачною була запіканка з манки з морквою. Пропонуємо вам згадати смак дитинства і побалувати себе і близьких ніжною морквяної запіканкою. Для її приготування вам знадобляться:
0,5 кг моркви
300 г сиру
2 яйця
2 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. панірувальних сухарів
1 ст. молока
4 ст. л. манки
сметана
сіль
Помийте, очистіть моркву і натріть її на крупній тертці. У каструлі тушкуйте натерту моркву разом з вершковим маслом і молоком до готовності. Підсушіть на сковороді манку і додайте її до моркви. Трохи посоліть суміш і продовжуйте гасити її до повної готовності манки. Готову суміш охолодіть.
Збийте з цукром яйця, додайте до них сир, посоліть і добре перемішайте. Нагрійте духовку до температури 180 ° С. Форму для випікання змастіть маслом і посипте сухарями. Викладіть спочатку шар морквяної маси, потім сирною і знову морквяної. Зверху змастіть запіканку сметаною. Випікайте протягом 40 хвилин.
ВсеЗнайка
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Рецепт смачної сирної запіканкиВ рoздiлi - Випiчка i десерти
За цим рецептом виходить дуже смачна сирна запіканка. І при цьому готується досить легко і швидко!...
|
Трохи про каші. Поради кухаря.В рoздiлi - Кориснi поради
Особливо про рисову молочну кашу хочу, нарешті, розповісти. Чому вона вдома такою як в садку не виходить. Тому що там...
|
Це східні ласощі сподобаються не всім діткам. Але справжні маленькі гурмани обов'язково поласують халвою,...
|
Чотири рецепти манної кашіВ рoздiлi - Другi страви
Вважається, що манна каша ситний і поживний продукт, і тому, вона не дуже підходить тим хто побоюється за свою фігуру....
|