Радимо роздрукувати, щоб не втратити! :)
1. Щоб яєчня була пишною, потрібно додати дві ложки холодної води на один стакан яєць і гарненько збити.
2. Замість дріжджів в тісто можна додати трохи коньяку. При цьому тісто стане ароматним, а випічка смачніше.
3. Білок яйця швидше зіб'ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки - він любить тепло і цукор.
4. Щоб обсмажити або запекти м'ясо з золотистою скоринкою, його треба намазати медом.
5. Цибуля втратить гіркоту і буде набагато смачніше, якщо його покласти в друшляк і обдати окропом, після того як він був нарізаний.
6. Печінка буде м'якою, якщо перед обсмажуванням посипати її цукром.
7. Щоб яйця при варінні не тріснули, їх треба вимити перед цим у холодній воді.
8. Щоб молоко при варінні не підгоріло, каструлю треба сполоснути холодною водою, і варити на середньому вогні.
9. Овочі чистять або миють безпосередньо перед тим, як опускають в суп.
10. Щоб у моркви був хороший смак, її треба варити 5-10 хвилин. Також моркву, як і інші овочі, варять на середньому вогні і солять в кінці варіння.
11. Щоб рис був розсипчастим, його треба перед варінням замочити в холодній воді на 30 хвилин.
12. Щоб сіль у солонці не була вологою, слід додати до неї кілька зерен рису.
13. Щоб рис не розварювався, його можна трохи обсмажити, проте слід врахувати, що в цьому випадку він не дуже збільшиться у розмірах.
14. Щоб молоко не “втікало”, треба додати до нього шматочок цукру і накрити кришкою, помішуючи кожні 3-4 хвилини.
15. Щоб рис був прозорим, потрібно на 5 хвилин опустити його в окріп.
16. Щоб рис або макарони не злипалися при варінні, потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії, а після варіння обдати в друшляку холодною водою.
17. Зів'ялі кріп і петрушка стануть знову свіжими, якщо покласти їх у воду злегка розведену оцтом;
18. Якщо ви хочете отримати смачні овочі при варінні, треба опустити їх у воду після того, як вода закипить. Якщо ж ви хочете щоб смачним був сам бульйон - треба починати варити овочі у холодній воді.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Як приготувати м'ясо, щоб зберегти його поживну цінність і розкрити його кращий смак? Підкажуть кулінарні секрети....
|
Декретна відпустка - емоційно важкий період для жінки. Тому мами прагнуть знайти для себе заняття, що допомагає зняти...
|
Тісто для піци з медомВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Швидке тісто для піци Не секрет, що для більшості хороша піца починається саме з тіста. Одні люблять тонке, злегка...
|
Секрети ідеального чизкейкаВ рoздiлi - Випiчка i десерти
Для того, щоб приготувати справжній чізкейк, не обов'язково витрачатися на дорогу "Філадельфію". Її можна зробити...
|