Стародавні слов'яни вважали гречану кашу їжею богатирів. Гречка і зараз користується популярністю у нас більше, ніж за кордоном. У Європі її вирощують переважно заради меду, який вважається дуже корисним і незамінним у лікуванні застуди. Крім усього іншого, це смачна і корисна крупа, за допомогою якої готують не тільки звичайні каші та супи, але і вельми вишукані страви.
Маловідомі факти про гречку
Здавалося б, чим нас може здивувати крупа, знайома з дитинства? Але й у неї є свої цікаві історії, з якими ми пропонуємо вам ознайомитися.
1. Батьківщина гречки - Північна Індія (а не Греція, як багато хто вважає), де її називають «чорним рисом». У Франції, Бельгії, Іспанії та Португалії її називали «арабським зерном», в Італії і самій Греції - турецьким, у Німеччині - язичницьким зерном.
2. Гречка - екологічно чистий продукт. Це чи не єдина рослина, яку не можна поки що модифікувати на генному рівні. Всіляких нітратів і пестицидів в гречці немає. Ця рослина просто не потребує хімікатів. Вона чудово розвивається без добрив, а з бур'янами та шкідниками справляється без сторонньої допомоги.
3. Завдяки вмісту в гречаній крупі Флавоніди, вона перешкоджає зростанню пухлин. Це особливо важливо при сучасній екологічній обстановці. Крім протиракових властивостей, вживання гречки знижує ризик тромбозу, сприяє очищенню судин від холестерину і перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань.
4. Цінна гречка і великою кількістю рутина. Ця речовина ущільнює стінки судин, зупиняє кровотечі. А ще крупа покращує кровообіг і зміцнює імунну систему.
5. Як правило, всі вживають гречану крупу що пройшла декілька етапів обробки. Така гречка, звичайно, корисна, але вона не може замінити майже свіжий продукт. Найкориснішою гречаною крупою вважається зелена. Зелена гречка містить більше мінеральних речовин і вітамінів, і легше засвоюється організмом. Цей продукт не проходить термічну обробку, зелена гречка ситніша обробленої. Йод, фосфор, магній, залізо - це лише неповний список мінералів, якими багата ця крупа. Зелена гречка підвищує потенцію, благотворно впливає на кишечник, вирівнює гормональний фон і збільшує м'язову витривалість. До того ж, корисніше всіх є пророщена гречка, яка здатна омолодити організм і навіть вилікувати від серйозних недуг, таких як хвороби кишечника, шлунка або навіть від туберкульозу.
Так що, готуючи улюблену кашу з грибами або морепродуктами, ви не тільки можете смачно поїсти, а й навіть омолодитися і поліпшити стан здоров'я.
При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua
Подібні статті:
Їжа для розумуВ рoздiлi - Здорове харчування
Діти освічених батьків добре знають: щоб стати розумним, треба їсти більше риби - адже в ній міститься фосфор, який так...
|
Смузі з чорною смородиноюВ рoздiлi - Напої
Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний...
|
Від чого болить спинаВ рoздiлi - Хвороби
Біль у спині - проблема, з якою рано чи пізно стикаються всі люди. На жаль, при перших ознаках недуги багато хто...
|
Сьогодні майже для кожної людини сир є невід'ємною частиною раціону. Сир – прекрасною закускою на кожен день. Але...
|