Рекомендуємо прочитати

Користь полуниці для здоров'я організму

article3088.jpg

Корисні властивості полуниці надають сприятливий вплив на здоров'я організму. Вона багата вітаміном С і клітковиною, містить кальцій, калій і магній. Крім того, цей фрукт є багатим джерелом антиоксидантів, які знижують ризик розвитку хронічних захворювань і допомагають при запаленнях.

Полуниця ідеальний фрукт для втрати ваги, підвищує обмін речовин, знижує апетит і контролює рівень цукру в крові. Одна чашка полуниці містить тільки 49 калорій.

Дослідження показують, що полуниця допомагає в уповільненні зростання пухлинних клітин в печінці і старіння мозку. Один тип антиоксиданту, що міститься в полуниці, знижує ризик хвороб серця та інсульту, оскільки вона захищає кровоносні судини.

Якщо їсти полуницю 8-10 днів поспіль по одній чашці, знижується кров'яний тиск і, отже, ризик серцевих захворювань. Полуниця поліпшує пам'ять, знижує ризик раку. Крім того, полуниця є одним з кращих засобів для відбілювання зубів.

Полуниця дуже популярна серед дітей і дорослих у зв'язку з чудовим смаком, і за гарного вигляду. У 100 г плодах полуниці близько восьми відсотків цукру і від 30 до 100 мг вітаміну С.

Серед іншого, полуниця містить мінерали, у тому числі калій, фосфор, кальцій, сірку, залізо і трохи в менших кількостях марганець, цинк і йод. Мінералу натрію доводитися лише 2,5 міліграма, так що люди, які страждають від хвороб нирок, можуть використовувати полуницю в своєму раціоні.

Полуниця надає сприятливу дію на високий кров'яний тиск, запори, анемію (недокрів'я), захворювання жовчного міхура і нирок.
Крім того, полуниця містить багато інших цінних речовин, які роблять її ефективним засобом у боротьбі з багатьма хворобами.

Ось деякі з переваг полуниці для здоров'я людини.

Хвороби очей.
Основною причиною порушення зору є вільні радикали і дефіцит певних поживних речовин. Як наслідок вікового дефіциту цих речовин, вільні радикали погіршують наше бачення - розвивається сухість очей, дегенерація оптичних нервів, дегенерація жовтої плями, і візуальні дефекти, і тому очі стають більш сприйнятливі до інфекцій. Антиоксиданти, такі як вітамін С, флавоноїди, фенольні з'єднання і органічні кислоти, що містяться в полуниці, суттєво допомагають уникнути виникнення цих захворювань.

Артрит і подагра.
Дегенерація м'язової тканини і втрата рідини, підтримуюча суглоби, а також накопичення токсичних сполук і кислот в організмі, ось деякі з наслідків атак вільних радикалів, що призводить до розвитку артриту та подагри. Запасаючись антиоксидантами з полуниці, полегшується детоксикація цих шкідливих речовин. Згідно індійським прислів'ям, порція фруктів на день забезпечує суглоби від «іржі», і це справедливо по відношенню до полуниці.

Рак.
Вітамін С, фолієва кислота, антоціани, кверцетин, кемпферол. Це лише деякі з багатьох флавоноїдів в полуниці, що володіють чудовими антиоксидантними і протираковими властивостями. Всі разом ці флавоноїди утворюють ідеальну команду проти новоутворень.

Аномальна активність мозку.
Взагалі відомо, що велика частина літніх людей страждають від втрати пам'яті, а в деяких випадках навіть втрачають контроль над своїми діями. Це відбувається в результаті старіння мозку і нервової системи. Значна ступінь провини в цьому полягає у вільних радикалах, які мають шкідливий вплив на весь організм.

Під дією вільних радикалів у тканинах мозку починають вироджуватися і слабшати нерви. Вітаміни та органічні кислоти, що входять до складу полуниці нейтралізують вільні радикали, омолоджуючи організм. На додаток до боротьби з шкідливими речовинами полуниця містить велику кількість йоду, який необхідний для нормального функціонування головного мозку і нервової системи.

Високий кров'яний тиск.
Полуниця багата калієм і магнієм, які є ефективним засобом зниження високого тиску крові, викликаного надлишком солі в організмі.

Захворювання серця.
Високий вміст волокон, фолієва кислота, відсутність жирів і наявність антиоксидантів в полуниці, утворюють ідеальний комплекс для зниження рівня холестерину. Крім того, полуниця багата джерелом вітамінів групи В, деякі з яких зміцнюють серцевий м'яз і сприяють більш ефективному функціонуванню серця.

Інші корисні властивості полуниці.
Фолієва кислота в полуниці захищає плід в утробі матері від природжених дефектів,вітамін С ефективно запобігає розвитку простудних та інфекційних захворювань, фітонутрієнти мають потужні протизапальні властивості.

При частковому чи повному копіюванні матеріалів необхідно ставити активне гіперпосилання на сайт nakablychkah.com.ua

Подібні статті:

З самого дитинства людина їсть різні каші із зерен і круп, тому що в них міститься багато вітамінів, мікроелементів і...
Для того, щоб розібратися що дає нам журавлина - шкоду або користь, потрібно для початку розглянути її склад. Журавлина...
Після 20-ти років потрібно пити багато рідини, збагачувати раціон свіжими фруктами і овочами, віддавати перевагу...
Чорна смородина корисна для здоров'я печінки, нирок, дихальних шляхів. Її сік має відновлювальну дію, тому незамінний...
Scroll To Top